START

Archiwum

Polecamy

 
zspradzyn
RSIE 
iledzisiaj.pl 
Kraina Serdeczności
Powiat Radzyński 
Urząd Miasta Radzyń Podlaski 

Z kroniki szkolnej cz.17

Z kroniki szkolnej cz.16

Z kroniki szkolnej cz.15

Z kroniki szkolnej cz.14

Z kroniki szkolnej cz.13

Z kroniki szkolnej cz.12

Z kroniki szkolnej cz.11

Z kroniki szkolnej cz.10

Z kroniki szkolnej cz.9

Z kroniki szkolnej cz.8

Z kroniki szkolnej cz.7

Z kroniki szkolnej cz.6

Z kroniki szkolnej cz.5

Z kroniki szkolnej cz.4

Z kroniki szkolnej cz.3

Z kroniki szkolnej cz.2

Z kroniki szkolnej cz.1

Zawody Obronne Majdanek

1 Maja 1963

Dzień Sportu lata 70-te

Zawody Sportowe lata 70-te

Dzień Nauczyciela lata 70-te

Zawody Sportowe koniec lat 70-tych

Zawody Sportowe 1990

1 Maja lata 70-te

 
Kulinarny sukces młodzieży ZSP
Autor: M.Musiejuk   
13.07.2014.

Image5 lipca2014 roku w powiecie krasnostawskim w  ramach II Targów Turystyki Wiejskiej i Kulturowej „Lubelskie Lato 2014„ odbył się konkurs kulinarny pt.”Tradycje Kulinarne Regionu” W tym  konkursie wzięła udział młodzież z Zespołu Szkół Ponadgimnazjanych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, zdobywając I miejsce. Inicjatorem tego działania była pani Katarzyna Grudzień Prezesa Lokalnej Grupy Działania „Zapiecek” oraz pani Maryla Burczaniuk. Uczniowie   III  klasy technikum gastronomicznego Gabriela Latoch oraz Dawid Parzyszek pod kierunkiem wychowawczyni  pani Małgorzaty Tokarskiej sporządzili  na konkurs tort hrabiny Potockiej. Aranżację stoiska i charakteryzację uczniów przygotowała pani Małgorzata Musiejuk.

Konkurs oceniany był  przez  Hannę Szymanderską ,członka zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, autorkę wielu książek kulinarnych, Karola Okrasę właściciela restauracji” Platter by Karol Okrasa”, autora programów i przepisów kulinarnych oraz Agnieszkę Perepeczko, aktorkę i autorkę książki „ Romantyczna kolacyjka”. Kapituła jury oceniała wygląd i aranżacje potrawy, dobór składników , smak  i prezentacje potrawy. Nagrodą w tym konkursie są praktyki zawodowe w restauracji Karola Okrasy.
W trakcie targów uczniowie  i  opiekunowie mieli możliwość obserwacji i degustacji potraw Karola Okrasy przygotowanych niecodziennej scenerii ( na bryczce ustawionej w parku).Ponadto zapoznali się z tradycyjnymi  potrawami powiatu krasnostawskiego.

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
 

Zakończenie r.szk. 2016/2017

Dzień Otwarty

Dzień Otwarty w ZSP cz.3/3

Dzień Otwarty w ZSP cz.2/3

Dzień Otwarty w ZSP cz.1/3

Matura

Targi Pracy i Edukacji

Zakończenie r.szk. maturzystów

Dzień wiosny w ZSP

Pierwszy dzień wiosny w ZSP

Powiatowy Dzień Matematyki 2017 w ZSP cz.1

Powiatowy Dzień Matematyki 2017 w ZSP cz.2

"Misie" w ZSP

Walentynki w ZSP

Studniówka ZSP 2017 cz.6

Studniówka ZSP 2017 cz.5

Studniówka ZSP 2017 cz.4

Studniówka ZSP 2017 cz.3

Studniówka ZSP 2017 cz.2

Studniówka ZSP 2017 cz.1

Studniówka - przygotowania

Kolędowanie w językach świata 2016

Próba poloneza

Międzyszkolny Konkurs Fryzjerski cz.2/2

Międzyszkolny Konkurs Fryzjerski cz.1/2

Konferencja naukowa Klasy Akademickiej SGH

Targi Pracy i Edukacji

Tydzień dobrego chleba

Obchody Dnia Patrona Szkoły cz.2

Obchody Dnia Patrona Szkoły cz.1

Dzień Edukacji Narodowej

ABC Blondy

Rozpoczęcie r.szk. 2016/2017

Zakończenie roku szkolnego 2015/2016

Naturalnie zdrowi

Dzień Otwarty okiem uczniów

Podpisanie umowy o współpracy z PSW w Białej Podlaskiej

Gościmy